De veiligheidsregio Brabant Zuidoost heeft zondag rond een uur het protocol “extreem weer” afgeroepen vanwege de storm die over het land raasde. Alle brandweerkorpsen van de veiligheidsregio werden gealarmeerd en stonden paraat op hun kazerne om direct te kunnen worden ingezet bij een melding. De meeste moesten ook daadwerkelijk uitrukken om omgevallen bomen kort te zagen, loshangende delen veilig te verwijderen of andere storm gerelateerde hulp te bieden. In Eersel alleen al had de brandweer een tiental meldingen van omgevallen bomen, onder andere aan de Alsbergdreef, de Wolverstraat en de Donk. Aan de Grote Aardweg viel een enorme boom boven op een andere boom en bleef meters boven de rijbaan hangen. Ondanks het gevaar reden toch enkele automobilisten onder de tonnen zware boom door. De Eerselse brandweer riep de hulp in van de in Eersel gestationeerde hulpverleningsauto die uitgerust is met een lier. Hiermee werd de boom van de andere boom getrokken waardoor deze geheel geveld werd. Het vergde enige tijd om de boom kort te zagen en het wegdek weer vrij te maken. Hierbij werd een graafmachine ingezet om de tonnen zware stamdelen weg te krijgen. Pas tegen de eind van de middag werd het rustiger en werd de “Extreem Weer” procedure afgeblazen.

Foto’s: Paul van Woerkum

© 2019, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.