Eersel – De politie (spotter) staat tegen de brug bij afslag Hapert om te kijken of bestuurders appen of bellen. Vervolgens staan op de brug bij Hapert politiemotoren om de overtreders mee te nemen naar afslag Eersel om ze aan te spreken en te bekeuren.

De politie is op woensdag 19 september een grote controle aan het doen op verschillende plekken langs de A67 waaronder Eersel, Geldrop, Sevenum en Venlo. Snelheid, maar ook vooral gebruik van de mobiele telefoon wordt gecontroleerd. Met deze actie vraagt de politie aandacht voor de verkeersveiligheid.

De estafettecontrole wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincies Brabant en Limburg georganiseerd. Op 19 september is het EDWARD dag, dat staat voor European Day Without A Road Death.

Appen en bellen is afleidend
De politie heeft afgelopen jaar meer dan 1.000 bestuurders bekeurd op de A67. Ongeveer 800 boetes hadden te maken met het gebruik van een telefoon achter het stuur. Daarom zal er tijdens de estafettecontrole vooral gelet worden op appen en niet handsfree bellen tijdens het rijden.
De controle past in de landelijke campagne over afleiding in het verkeer, die donderdag werd gelanceerd.

Foto’s: Berry van Gaal

© 2018, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.