Drie aanrijdingen op de A67 tussen de Belgische grens en Eindhoven hebben donderdagmiddag voor een enorme verkeerschaos gezorgd. De eerste twee aanrijdingen ontstonden rond drie uur ter hoogte van Steensel en Eersel, hierbij waren in totaal zes vrachtwagens en een personenwagen betrokken. Een inzittende van de personenwagen raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de daarop ontstaande file botste rond zes uur vier vrachtwagens op elkaar ter hoogte van Hapert. De cabine van de achterste vrachtwagen werd daarbij volledig vernield, de chauffeur kon echter wonder boven wonder ongedeerd uit zijn wrak klimmen. Brandweerkorpsen uit Reusel-De Mierden en Eersel kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Bij een van de vrachtwagens was de lading, bestaande uit vaten met olie, gaan lekken. De brandweer ving de olie op en dichte het lek. Takelbedrijf Logix uit Eindhoven kwam met groot materieel ter plaatse om de vrachtwagens te takelen en de ravage op te ruimen. Rijkswaterstaat kwam eveneens ter plaatse om het wegdek te reinigen en het verkeer langs het ongeval te begeleiden. Pas laat in de avond werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Paul van Woerkum

© 2018, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.