Bergeijk – Een uitslaande brand in een woning aan de Herikstraat in Bergeijk heeft woensdagavond forse schade veroorzaakt aan de bovenverdieping van deze rijtjeswoning. De brand brak even voor 7 uur uit op de zolderverdieping en was bij aankomst van de Bergeijkse brandweer al uitslaand. De bewoners van het pand konden tijdig de woning verlaten terwijl de naastgelegen woningen werden ontruimd. Met assistentie van een tankautospuit uit Luyksgestel en een hoogwerker van de Valkenswaardse brandweer werd de brand bestreden. Na een half uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven en kon men starten met de nablussingswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, de bovenverdieping moet als verloren worden beschouwd. De brand in de Herikstraat trok veel kijkers.

Foto’s: Paul van Woerkum

 

© 2018, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.