OIRSCHOT – Op het terrein van een nertsenfokkerij met 40.000 dieren in Oirschot is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Rond 2.25 uur vatte een schuur vlam waarin onder meer allerlei materialen lagen opgeslagen. De vlammen grepen snel om zich heen en hebben de loods volledig verwoest. In deze schuur bevonden zich geen dieren. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de loods met nertsen. Door de brand is echter wel de stroomvoorziening in de nertsenfokkerij uitgevallen. Daardoor hebben de diertjes geen water en worden hun verblijven ook niet geventileerd. Dat is voor de brandweer momenteel een grote zorg en daarom wordt uit alle macht geprobeerd om de stroomvoorziening met spoed te herstellen. De brandweer heeft opgeschaald naar code grote brand en veel mensen en materieel ingezet. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto’s: Berry van Gaal

© 2018, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.