VELDHOVEN – Bij papiergroothandel Box in Veldhoven woedde dinsdagavond brand in een loods. De brand werd gemeld om 20.15 uur door medewerkers van het bedrijf. Zij zagen hoe in de buurt van een sorteermachine brand ontstond. Door de snelle melding kon een grotere brand worden voorkomen. De loods waarin de machine staat, staat vol met stapels samengeperst papier, maar deze zijn niet in brand gevlogen. Rond 21.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog wel enige tijd bezig te zijn met nablussen. Door middel van ventilatoren wordt geprobeerd om de loods te ventileren. Het papier dat rond de machine lag, wordt door de brandweer de loods uit gehaald en in grote containers gegooid. Vervolgens worden die containers goed natgehouden om te voorkomen dat het gaat smeulen en de brand weer oplaait. Er waren meerdere brandweerkorpsen ter plaatse zoals meerdere eenheden uit Veldhoven, Geldrop, Eindhoven, en Bergeijk.

Foto’s: Paul van Woerkum

© 2018, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.