De bewoner van een woning aan het Boscheind in Luyksgestel is zondagmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt nadat een personenauto zijn woning binnenreed. De man lag beneden te slapen en werd door de auto, een BMW met Letlandse kentekenplaten, vol geraakt waarbij hij onder het voertuig terecht kwam. De brandweer van Luyksgestel en Eersel moesten de man onder het voertuig bevrijden en uit zijn zwaar gehavende woning halen. Drie ambulances en een trauma helikopter kwamen ter plaatsen om hulp te bieden aan zeer zwaar gewonde man. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in zorgwekkende toestand per ambulance overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De Letlandse personenauto had twee inzittenden, een man en een vrouw, waarvan de vrouw eveneens gewond raakte. Zij werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Veldhoven. Beide zijn door de politie aangehouden voor verhoor, onduidelijk is wie er in de BMW reed.
Vermoedelijk heeft de BMW met te hoge snelheid vanuit de Dorpstraat de Lommelsedijk willen inslaan en daarbij de scherpe bocht verkeerd ingeschat waarna de woning werd geramd. De brandweer heeft de woning gestut waarna de politie een uitgebreid onderzoek heeft gestart om de juiste toedracht te achterhalen. De Lommelsedijk en Boscheind werden daarbij volledig afgesloten.

Update Politie:

Luyksgestel – Zondagochtend rond half acht reed een personenauto bij een woning aan het Boscheind naar binnen. De 75-jarige bewoner werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto werden aangehouden.

Het slachtoffer lag in de woning te slapen, precies op de plek waar de auto het pand inreed. Hij kwam onder de auto terecht en is daar door ambulancepersoneel en de brandweer in zeer zorgwekkende toestand onder vandaan gehaald. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de auto, een man (26) en vrouw (40) uit Letland, werden aangehouden omdat niet duidelijk werd wie de bestuurder was geweest. De vrouw moest echter voor behandeling naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar ze is opgenomen. De man zit vast. Van de man werd een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij ongeveer 3,5 maal teveel had gedronken. Van de vrouw werd in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen, waarvan de uitslag pas in een later stadium bekend zal zijn.

Wij onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Vooralsnog wijzen de sporen erop dat de auto uit de richting van Luyksgestel is gekomen en in de bocht richting de Lommelsedijk door nog onbekende oorzaak rechtdoor is gereden en het huis heeft geramd.

Update Politie: Zojuist de bevestiging van het trieste nieuws dat het slachtoffer aan zijn verwondingen is overleden.

Foto’s: Paul van Woerkum en Berry van Gaal

© 2017, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.