BLADEL – Een bejaarde vrouw is donderdagmorgen overvallen in haar zelfstandige aanleunwoning bij verzorgingshuis Kempenland in Bladel. Ze raakte daarbij gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van haar verwondingen is niets bekend. Of er sprake is van een of meerdere daders en of ze iets buit wisten te maken is niet bekend. De politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek.

Update politie:

Bladel – De recherche is een groot onderzoek begonnen naar een overval die vermoedelijk donderdag plaatsvond op een woning aan de Rondweg in Bladel. Daarbij raakte de 78-jarige bewoonster ernstig gewond.

Wij kregen even na 8.00 uur een melding dat er op het adres een overval had plaatsgevonden. Terwijl het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht formeerde de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het team onderzoekt de zaak met zo’n twintig rechercheurs.
Meerdere daders

Wij gaan er op basis van het eerste onderzoek vanuit dat er zeker twee daders betrokken waren bij de overval. De woning van het slachtoffer maakt onderdeel uit van een wooncomplex. Gebleken dat de daders daar naar binnen zijn gekomen en vervolgens hebben ingebroken bij de woning van de vrouw. Daar werd het slachtoffer ernstig mishandeld. Voor het team is het nog volstrekt onduidelijk wat de daders van plan waren. Uit het huis zijn op het eerste gezicht geen spullen verdwenen.
Tijdstip onduidelijk

Het is niet duidelijk wanneer de overval precies heeft plaatsgevonden. Het rechercheteam sluit niet uit dat de vrouw in de nacht slachtoffer werd, maar over het precieze tijdstip van de overval is nog geen duidelijkheid. Om daarover meer helderheid te krijgen heeft de politie de hele dag gesproken met buurtbewoners van de vrouw.
Sporen

Specialisten van de technische recherche zijn begonnen met sporenonderzoek. Dat gaat vermoedelijk nog een groot deel van de dag in beslag nemen. In de omgeving zijn camerabeelden veiliggesteld, waarop mogelijk iets te zien is. Die beelden worden daarom uitgebreid bestudeerd. Een helikopter heeft donderdagmiddag vanuit de lucht opnames gemaakt om het rechercheteam een goed beeld te geven van de omgeving.
Toestand ernstig

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij wordt behandeld aan ernstige verwondingen, onder meer aan haar hoofd. Zodra de gezondheidstoestand van de vrouw het toelaat wordt er met haar gesproken.
Wie weet meer?

Zeker in deze fase van het onderzoek is informatie van groot belang. Het kan zijn dat mensen woensdagavond of donderdagochtend verdachte zaken hebben gesignaleerd in de omgeving van de Rondweg of op andere locaties en dat dit nog niet met de politie is gedeeld. Doe dat nu alsnog. Heb je ideeën over wat er gebeurd kan zijn of weet je iets dat mogelijk verband kan houden met deze ernstige zaak? Deel je info door te bellen met 0900-8844 of door onderstaand tipformulier in te vullen.

Foto’s: Berry van Gaal

© 2017, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.