BLADEL – Langs de A67 bij Bladel zijn zaterdagmorgen elf verstekelingen aangetroffen in een vrachtwagen. De vluchtelingen werden op de parkeerplaats bij Gulf tankstation ’t Goor gevonden in de laadruimte van een Portugese koelwagen. Hoe lang ze daar al in zaten is niet duidelijk. Ze werden dan ook nagekeken door ambulancemedewerkers. De elf worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De Portugese vrachtwagenchauffeur was samen met zijn vrouw, die met hem mee reed, vanuit Portugal onderweg met een lading mango’s. De vrachtwagen zou daar verzegeld zijn vertrokken. Vannacht heeft de chauffeur een stop gemaakt in het Franse Tours en de seal gecontroleerd, die was nog intact. Een Belgische automobilist zag zaterdagmorgen uit een rooster een wit vlaggetje zwaaien en waarschuwde de chauffeur. Die zette de combinatie langs de A67 net voorbij de grensovergang aan de kant en vroeg meteen om de politie te bellen. Toen de agenten de seal verbraken en de vrachtwagen openden bleken er negen volwassenen en twee kinderen in te zitten. Ze vertelden afkomstig te zijn uit Irak en Iran, vluchteling te zijn en naar het Verenigd Koninkrijk te willen. De vluchtelingen dachten in België te zijn maar dat was inmiddels dus Nederland. De Portugese vrachtwagenchauffeur en zijn vrouw zouden hevig geëmotioneerd hebben gereageerd op het aantreffen van de verstekelingen in hun vrachtwagen. De twee zijn door de politie aangehouden voor verder onderzoek. Ook de vrachtwagen wordt voor onderzoek overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven. De chauffeur vond het vreemd hoe de lading lag opgestapeld. Zo zou hij die niet hebben geladen en dus kan niet met zekerheid worden uitgesloten dat er mogelijk nog meer verstekelingen achter de lading mango’s verschuild zitten. Dat wordt op het bureau verder onderzocht.

Foto’s: Berry van Gaal

© 2017, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.