EINDHOVEN – Een nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport is zaterdagavond gedeeltelijk ingestort. Er raakte niemand gewond. De garage was nog in aanbouw. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee was er niemand in of rondom de parkeergarage aanwezig. De stroom was uitgevallen op Eindhoven Airport en het Tulip Inn Hotel. Door de stroom storing zijn enkele vluchten vertraagt. Volgens de Hoofdofficier van de brandweer komen bouwopzichters van de gemeente kijken naar de staat van het ingestorte gebouw. Sommige reizigers die terug kwamen konden hun auto niet ophalen omdat die in onveilig gebied stonden. Er is op dit moment nog steeds instortingsgevaar. Veel mensen die op of bij het vliegveld waren, dachten meteen aan een neergestort vliegtuig of een aanslag omdat de grond trilde en de stroom uitviel.

Foto’s: Berry van Gaal

© 2017, 112DeKempen – Alle rechten voorbehouden.